Diskuse

Laskavý vrah

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K uplnemu souladu vsech lidi v jednotnem nazoru na zabiti z milosti nikdy nedojde. Vzdycky to bude kontroverzni tema, kdy jeden tabor bude chapat a soucitit, druhy to bude brat jako vrazdy.

Nicmene je to porad v kontrastu s tim, kdy nebezpecni lide, nasilnici a nenapravitelni zlocinci, co to proste budou delat porad dokola - odchazi s podminkami, max "dvema roky" a clovek, ktery nebude nebezpecny ostatnim dostane odstrasujici flastr.

Paralelne s tim statni zastupce zaluje policisty, co efektivne zastavi prave smejdy, kteri si mysli, ze jim projde vse.

Aneb tolik k nasi justici, welcome to the tatarstan.

0 0
možnosti

on nepomohl jim, ale hlavně sobě..jim až v druhém gardu.....a nevyužil možnost zabít sám sebe....

1 0
možnosti
Foto

Vážený pane, vždycky se najde někdo, kdo to pojme jako Vy. Tedy - on ušlechtile sprovodil ze světa tchyni a manželku. Četl jsem ten jeho příběh a pohnutky. Upřímně řečeno, nechápu, proč ve své situaci nevyužil možnost nějakého státního zdravotního zařízení atd. neboť jeho situace opravdu nebyla jednoduchá. Ale zabít?

Pakliže dojde k nějaké zákonné možnosti toto provádět beztrestně, jak zajistíte, že stejný případ - tedy usmrcení tchyně a matky - nebude mít jiný podklad než tzv. soucit? Třeba se už nebude moct dočkat dědictví, bytu atd.?

V Holandsku je zhruba 1% euthanasií provedeno "without specific request" tedy bez oné specifické žádosti o provedení, jinak řečeno 1% úmrtí provedené euthanasií nemá zákonný podklad (jde zhruba o 800 lidí ročně).

Chtěl byste být mezi nimi?

0 0
možnosti

To že nechápete proč nevyužil jakýchsi vágních možností )o kterých nevíme zda a za jakých podmínek vůbec existovaly)jen dosvědčuje, že o tom nic nevíte a že jste v podobné situaci nikdy nebyl. Typický generál co nikdy nebojoval, ale ví, jak by se to mělo dělat. Myslíte si, že někdo chodí a tyto možnosti vám přehledně nabídne a vše za vás zařídí? Nic takového se neděje, lidi v nouzi se k informacím o pomoci dostávají nahodile a často je nedostávají vůbec nebo zkreslené, nepravdivé, na vaši situaci nepasující, situace je nepřehledná i pro člověka který je fit a v kondici, natož pro někoho, kdo takzvaně mele z posledního. Málokdo tady počítá s obrovskou emocionální zátěží u člověka, jemuž prakticky odešla milovaná partnerka a není šance na zlepšení, naopak, vše je extrémně těžké a horší a horší. Já osobně jsem zažila situaci kdy v cizině zkolabovala mě blízká osoba, a hledání možností jak vše ohledně hospitalizace zařídit a co a jak a kdo nám může pomoct bylo naprosto neuvěřitelně neprůchodné, ptáte se kde můžete, nikdo neví, odkazují vás jeden na druhého, nic nefunguje, a do toho váš stres který pokud je blízká osoba ohrožená na životě nevynutelně nastává, a ten velmi limituje vaše schopnosti rozhodování, schopnosti se v situaci orientovat a překonávat neustálé byrokratické zábrany, které tu jsou. Tady bych v odsudcích byla opravdu velmi opatrná, pán je spíš oběť než zločinec, o tom jsem přesvědčena.

0 0
možnosti
Foto

nelaskavý i laskavý vrah je prostě vrah, nedá se nic dělat

1 1
možnosti
Foto

Pane Kučero, byla to docela nelidská vražda, a to i kdyby těm ženám vlastně pomohla. Navíc se jednalo o vraždu trýznivou, protože ta smrt přicházela velice zvolna. A divadlo, které onen vrah předváděl u soudu jen sotva mohlo někoho obměkčit.

3 0
možnosti
Foto

takže když někdo usoudí, že alkoholici feťáci a gambleři nežijí plnohodnotný život, protože jen okrádají své rodiny ničí manželky a neživí děti, by byli ze svého zbytečného trápení vysvobozeni eutanazií tak s tím budete souhlasit?8-o

1 4
možnosti
Foto

Jak můžete srovnávat život feťáka s člověkem, který je smrtelně nemocný a nemá naději na uzdravení, jen na udržování života bez naděje, že bolesti jednoho dne pominou a bude zas líp? Alkoholik, dokonce i feťák mají šanci se z toho dostat. Existují odvykací kůry. To, že tihle lidi nemají dostatek vůle na to, aby vydrželi a spadnou do toho znova a znova, je už jiná věc :-)

5 0
možnosti

Těžký předmět diskuse. Například v Holandsku funguje zákon o euthanasii již od roku 2002. Většinou se jedná o případy nemocných rakovinou a kteří čelí nesnesitelném bolestem a neměli šanci na uzdravení. Eutanasie v Nizozemsku dnes představuje přibližně 3 procenta všech úmrtí. V parlamentu snad připravuje poslankyně za ANO, lékařka taky analogickou normu. Osobně jsem za to, aby tato možnost byla a to zvláště pro výše uvedené případy.

3 0
možnosti
Foto

Já nedávno někde četl, snad to bylo i zde na idnesu nebo lidovkách, že nějaká "lékařka" považuje za možné zvážení umožnit eutanazii u dětí, trpících autismem. A to už je zrůdnost nejvyššího kalibru.

3 0
možnosti

Nebylo to usmrcení, ale vražda. Sám jej označujete za laskavého vraha.

1 2
možnosti

J54i28ř69í 78U12r34b12a96n

19. 12. 2018 19:41

Jednou z "forem" usmrcení je i vražda...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS