Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

F72i56l60i68p 60T84y47k23a66l

25. 2. 2019 18:33

Pane Kučera, od roku 1989 , kdy padla železná opona, uplynulo 30 let a Vy jste se dosud neprobudil. Evropské státy jsou založeny na demokratických principech, ne na komunistické diktatuře. Religion v jakékoli podobě v Evropě zakazovat nemůžete. To jsou jen Vaše fantasmagorie. Po přečtení komentářů k Vašemu článku mám dojem, že pouze pan Luděk Tondr ví, o čem píše. Islám je jen jediný ale existuje mnoho variant, podle toho jak je kdo schopný Korán korektně vyložit. Samozřejmě se dá výklad Koránu zneužít islamickými fanatiky ke zločinům a k bestialitám, které jsme i v Evropě bohužel zažili. Přesto je nemožné jej zakázat, protože se to neslučuje s demokratickými principy. Vaše emocionální výlevy jsou zcela zbytečné a jen provokují i ty liberální muslimské komunity. Jaký Islám v dnešní podobě máte na mysli mi není jasné, neboť Islám byl, je a bude jen jediný. Jde jen o to, jak jej kdo provozuje a propaguje. Na to téma napsal pan Tondr zajímavý a výstižný komentář.

Mimochodem, kterého Churchilla jste zde citoval? Winston Leonard Spencer-Churchill nebyl žádný učenec ani vzdělaný politik. Byl to obyčejný, arogantní „army officer”, který se v době 2.WW vyznačil dobře vedenou obranou proti nacistickému Německu. V roce 1899 mu bylo 24 let a jeho kompetence končila u vojenského drilu. Kdy a kde tu moudrou větu o Islámu uveřejnil? Nebo je to jen Vaše fantazie?

0 0
možnosti

Islám není jenom náboženství. Je to ucelená filozofie, včetně zákonů.

Nezakazovat náboženství, ale filozofii potlačující základní práva.

A uvědomte si, že i ten malý, ušmudlaný palestinec Vás všechny považuje za méněcenné.

3 1
možnosti

Ona svoboda vyznání by se měla obecně omezit.

Jak rachocení hromem nad sedláky, tak kličky k extrabuřtům.

Co by se například stalo, kdybych založil církev přísně zakazující hazardní hry, která by za hazardní hru považovala i tahání otázek u zkoušky a jediný způsob jak se vyhnout hazardní hře by bylo říci si na jakou otázku chci odpovídat?

0 0
možnosti

L53u59d57ě43k 72T83o53n90d41r

25. 2. 2019 11:01

Zakázat islám je maximalistický požadavek a tedy i obtížně proveditelný.

Ale první krok je snadný a jednoduchý, a dá se provést ihned - zkontrolovat, zda je v pořádku registrace Ústředí muslimských obcí u Ministerstva kultury ČR!!

Jaký "druh" islámu v naší zemi vlastně ministerstvo povolilo? Všechny ? I ten salafistický (wahabistický) co mají v Saudské arábi? Nebo islám co propaguje Taliban v Afghánistánu? Nebo islám opropagovaný Muslimským bratrstvem?

Jak to, že křesťané mají registrovány samostatně jednotlivé varianty křesťanství. Ale na všechny myslitelné varianty islámu stačí v ČR jedna registrace? Není to divné?

Jak je možné že Ministerstvo kultury schválilo registraci i když dodnes neexistují překlady základních muslimských textů do češtiny? Česky existuje pouze Korán. Ale neexistují další základní muslimské spisy - Sira (životopis Mohameda) a Hadísy (soupis Mohamedových činů a příkazů).

Víc než samotný Korán je nebezpečný Mohamed - džihádista, terorista, vrah, zotročovatel a také vzor pro chování každého muslima. A to vše je v Siře a Hadísech. Ministerstvo kultury je při schvalování registrace nečetlo ? Ale vždyť podmínkou udělení registrace je předložení i základních náboženských spisů té které víry! Ale muslimové je předložit nemohli, protože celá Sira a Hadísy nikdy nebyly přeloženy do češtiny!

Prvník krok je snadný a jednoduchý, a dá se provést ihned - zkontrolovat, zda je v pořádku registrace Ústředí muslimských obcí u Ministerstva kultury ČR. Jen se ještě nenašel žádný politik, který by měl odvahu do toho jít.

10 0
možnosti

R^ Současný Islám musí projít dobou osvícenskou. Je to požadavek nemožný, ale v souladu s mezinárodními zákony naprosto legitimní.

1 0
možnosti

R^R^ Nevím, jak dlouho Vás nechá p. Banga na hlavní straně; mně za podobné články vyhodil.

Trest za odpadlictví se odvíjí hlavně od (volně) ...odvádění od víry je horší jak zabití...

8 1
možnosti
Foto

No hadís "Kdokoliv změní své náboženství, zabijte ho" taky dělá svoje.

1 0
možnosti

Já bych ho zakázal třeba v Iránu, nebo v Saúdské Arábii, to by mělo větší efekt

0 4
možnosti

Nemělo, nastěhovali by se všichni do Evropy!;-);-D

5 0
možnosti
Foto

Vynikajúci článok. K+. Keby ste tento článok napísali napríklad v Nemecku, obvinili by vás z islamofóbie.

Politicky korektní politici, aj mnohí kresťanskí náboženskí predstavitelia (vrátane pápeža), totiž šíria demagógiu, že islam je náboženstvo mieru a len pár jedincov prekrútili učenie Mohameda.

V skutočnosti je pravdou presný opak - islam je náboženstvo, ktoré hlása prenasledovanie neveriacich, potláčanie práv žien a iné veci nezlučiteľné s hodnotami Európskej kultúry. Ale väčšina moslimov sú dobrí ľudia, lebo ich ľudskosť zvíťazila nad ich vierou.

Odporúčam si pozrieť videá od Davida Wooda o islame. Minimálne toto video o troch fázach džihádu, lebo to nám v Európe reálne hrozí https://www.youtube.com/watch?v=ERou_Q5l9Gw Niektoré videá mu v Nemecku zakázali pre hate speech. Je to zaujímavé, že ak niekto hlása vraždenie neveriacich, to sa za hate speech nepovažuje, ale ak niekto na to upozorní, to už hate speech je. Preto treba tie videá zdielať, kým nebudú zakázané.

16 2
možnosti
Foto

Tu je skutočný príbeh Maročana, ktorý musel utiecť zo svojej krajiny, lebo konvertoval z islamu na kresťanstvo. https://tvrdonova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=701735

Chceme mať takéto "tolerantné" náboženstvo v Európe?

6 0
možnosti

To je v současné Evropě nemožné...

1 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2184x
Od roku 1992 podnikám, mám rád Járu Cimrmana, Monty Pythony, Jasnou Páku a hradecké Votroky.

Seznam rubrik