Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

samozřejmě že NATO, stejně jako umělý, nefunkční projekt EU je pro občana naprosto zbytečná věc, které tu jsou: NATO-černá díra na peníze, EU-neoprávněně zasahovat do národní suverenity

1 0
možnosti
LC

Přece si nemyslíte, že v NATO budou Turci hlasovat sami proti sobě. Tam se zatím většinově, jako v EU, nehlasuje. Tam stále platí "já pán, ty pán". S tou válkou mám stejný názor. K té to, naprosto logicky, spěje.

3 0
možnosti
AL

Už pouze za nadpis si autor zaslouží karmu.

.

Karma

R^

1 0
možnosti
DR

Tohle je bohužel názorný příklad toho, jak celé to slavné NATO funguje. Jeden jejich člen si v rámci hraní na četníky dělá ve světě co chce, druhý dokonce napadá své dva sousedy, z nich jeden je papírově spojenec a zbytek těch členských NATO vazalů včetně těch našich patolízalů pouze drží ústa, aby si to nikde nerozházel. Děs kam jsme to dopracovali. Rv

14 0
možnosti
MP

Mně to tedy tak divné nepřijde, ono NATO přece od toho není. Jeho účelem je společná obrana proti vnějšímu napadení (je to obranný pakt!). Není jeho úkolem pacifikovat kohokoliv z jeho členů, pokud podniká nějaké vlastní akce, a stejně tak neřeší konflikty uvnitř NATO.

0 6
možnosti
MP

Mluví se tu o článku 5, ale řekl bych, že to lze použít pouze v případě napadení členské země NATO nějakým externím nečlenským státem. To se nedá přece aplikovat v případě vojenského konfliktu dvou členských zemí. Kdo by jako měl jít komu na pomoc, když turecká armáda je sama součástí sil NATO? To ani nedává smysl, takže v tomto případě je NATO zcela mimo.

4 0
možnosti
JK

Pokud bych uvažoval čistě ve vojenské rovině, tak dějiny lidské civilizace takovou situaci velmi dobře znají, a znají i rychlé a jednoduché řešení. Člen aliance se stane, z rozhodnutí ostatních, jejím členem bývalým. Další postup už tedy vámi zmíněný problém nebrzdí...

Což ale samozřejmě vůbec není tak snadné a hlavně - vojenská rovina je to poslední řešení,a řešení bezesporu špatné. Co by Evropa udělat mohla hned jsem zde už 2x uvedl. Vyhlášení vojenské války Turecku to není.

5 0
možnosti
JL

Vojensky napaden? Pravda je taková, že se turecký transportér pokusil strhnout plot.

Toť vše. Řecká armáda, je v přepočtu na obyvatele, nejsilnější armádou Unie.

133 000 mužů ve zbrani. A k tomu dobře vyzbrojená. Nesoudím, že by Turci riskovali

otevřený konflikt.

1 5
možnosti
JK

viz dole:

Normálně uvažující člověk předpokládá, že než bude takový krok učiněn (vojenská odpověď), budou mu jiné, méně zlověstné kroky, předcházet. Znalci tomu říkají "politika" a "diplomacie". Pro začátek by stačila "ostrá petice", ne? Předvolání velvyslanců. Omezení kontaktů. Zákaz cestování do Turecka pro evropské turisty. A podobně. Vaše militantnost je taková až turecká.

3 0
možnosti
MK

...zlatá Varšavská smlouva......

1 3
možnosti
JR

J80a37n 76R15á59ž

8. 3. 2020 18:37

Zajisté jste si všiml, jaké neustálé kritice za strany EU čelí Rusko za anexi Krymu a jak se v Evropě cudně mlčí a dlouhodobě přehlíží, tím v podstatě respektuje stav, který na Kypru vzniknul Tureckou anexí jeho poloviny.

Toto zobrazuje evropskou schizofrenii, bezradnost a naprostou neschopnost její politické reprezentace, cokoliv řešit. Bruselská věrchuška si dovede vyskakovat na některé členské státy, neb ty na ni nemohou vystrčit "prostředník" , ale ostatní státy světa si z jejich pitoreskně siláckých řečí nic, ale vůbec nic nedělají. Když je to pro někoho výhodné, tak s EU jedná (viz Erdogan, když vymámil z EU několik desítek miliard Euro za nevymahatelný slib zadržovat migranty),ale když jsou jeho zájmy v konfliktu s evropskými, tak EU, pro svou mezinárodně politickou bezvýznamnost, není ani pro Turecko respektovaným partnerem pro jakékoliv jednání.

Tak proč by se Turecko mělo při svých výbojích nějak Evropu vážně zabývat? Pro Erdogana jsou partnery pro jednání, jejichž názory je nutno respektovat, Rusko a USA, nikoliv EU.

13 0
možnosti
JK

Vaše poslední věta je pravdivá, ale to mne právě mrzí, ta slabost Evropy.

2 0
možnosti
SB

EU zatím reagovat nemohla, protože Greta k tomu dosud nevydala svůj souhlas.

12 0
možnosti
BH

Válka nebude jen když se konečně bude bránit hranice střelbou. Na co ty zbraně vlastně na hranicích mají?

Pro začátek by stačila střelba do vzduchu a pod nohy, případně gumové projektily a pak podle situace.

1 0
možnosti
JK

Nabízí se bohužel připomenout si pohádku o Smolíčkovi. I my jsme, stejně jako on, povolili strčit prstíčky. I když - my asi celou nohu. A teď je složité zastavit ten zbytek.

2 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2184x
Od roku 1992 podnikám, mám rád Járu Cimrmana, Monty Pythony, Jasnou Páku a hradecké Votroky.

Seznam rubrik