Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

on je rozdil mezi tajnou volnou obcanu a tajnou volbou jejich zastupitelu. Prvni je pozadovane, druhe je spatne, protoze zastupitele pouze zastupuji a obcan ma pravo vedet, jak jeho zastupitel hlasoval, aby vedel, zda haji jeho zajmy.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, propaganda v ČTv potřebuje korekci

0 2
možnosti

Korekci směrem k Burešovi, aby bylo líp.:-)

0 0
možnosti

Tajná volba nejvíce naplňuje slova svoboda a demokracie. Kdo volá po zrušení tajné volby, tak chce omezit svobodu a demokracii.

2 1
možnosti

Liberální demokracie je vlastně podobná jako socialistická demokracie. Tedy omezená. Volit lze jen správné názory. Tedy vlastně Kalousek ukazuje se svou nenávistí vůči Lipovské, kdy chce dokonce vystoupit z církve, že vlastně akceptuje sdiktaturu správnéhop názoru. A budeme tady nakonec mít stalinismus nebo nacismus, když se lidem jako je Kalousek nepostavíme.

0 2
možnosti

Volby jsou demokratické pouze tehdy , pokud dopadnou podle mých představ.Že pane Bartoši. Zrušme tajné volby !!! Navrhuji , aby jakékoliv hlasování v PS proběhlo tak , že předseda poslaneckého klubu nahlásí počet pro a proti a bude jasno.;-D;-(;-D

0 2
možnosti

J48i47ř41í 58A95l29e67x54a

29. 5. 2020 7:40

Volby jsou svobodné také tehdy, když nikdo z kandidujících nemá drtivou mediální převahu. To klika pana Babiše má a ještě si ji posiluje uzmutím ČT. Hnus velebnosti! Rv

0 0
možnosti
Foto

V městském zastupitelstvu se běžně hlasuje tajně, ale na návrh některého zastupitele se může hlasovat veřejně. To je obvyklé u důležitých rozhodnutí. Už jen při návrhu na veřejné hlasování se lehce odhalí, kdo má strach, aby se před voliči neznemožnil.

Nevím, jak je to v případě volby Rady ČT, nicméně tohle je přesně jeden z případů, kdy by veřejná volba byla na místě.

3 8
možnosti

Naopak. O personálních otázkách je vhodnější hlasovat tajně.

2 1
možnosti

Naprostý souhlas. Oheň a síru dští zdejší vševědové na komunisty. Ti jsou ovšem zřetelní, čitelní a jasní před každým vystoupením. Ti zakuklení jak o nich píšete jsou se stejným způsobem myšlení mnohem nebezpečnější.

2 3
možnosti

Vy o voze a Bartoš o koze. Vy mluvíte o volbách, ve kterých jde volič za plentu, zatímco Bartoš mluvil o hlasování v městském zastupitelstvu.

Hlavně, že jste si do Bartoše kopl za něco, co vůbec neřekl. Připadáte si jako hrdina?

5 5
možnosti

Mýlíte se v úsudku Přečtěte si blog ještě jednou a pomaleji.

2 3
možnosti

Promiňte, ale já chci vědět jak v Parlamentu hlasuje mnou volený zástupce. Tajné hlasování může nahrávat korupčnímu jednání.

6 8
možnosti

J84a90n 48N52o95v70á42k

28. 5. 2020 13:10

Veřejné demonstrativní hlasování a tlak vyvíjený na poslance, aby hlasoval proti svému názoru, zase může odporovat ústavě.

Pokud je volba opravdu tajná, jak lze poslance zkorumpovat? Nemáte jak ověřit, že hlasoval tak, jak vám za peníze slíbil.

A pokud by poslanci měli být jen hlasovací stroje své strany, byla by asi ústava formulovaná jinak.

13 3
možnosti

Ano. Všechny volby by měly probíhat veřejně a demonstrativně. A hlasování každého jedince by mělo být trvale zaznamenáno, aby všichni věděli, s kým mají tu čest.

Jak chcete bojovat proti „nevhodným“ názorům, když nemůžete jejich nositele jasně identifikovat a pak po právu potrestat? :-):-):-)

10 3
možnosti

Mozna jste mel pripsat, ze jde o ironii. Dost piratu to tady nemusi zcela pochopit :-):-):-)

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS