Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Jsem velmi rád, že pánem Hradu v těchto dnech je právě Miloš Zeman.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Jsem velmi rád, že se pánem Hradu stal 8. března 2013 právě Miloš Zeman.

:-)

---------------

Jsem rád, že většina voličů svobodně zvolila Miloše Zemana v demokratických volbách.

Jsem rád, že pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí.

2 3
možnosti
JV

Rusko-čínský sluha Miloš Zeman je s obrovským náskokem nejhorší polistopadový president. Společnost je rozdělena tak, jako ještě nikdy za posledních 30 let rozdělena nebyla a za to vděčíme pouze Zemanovi. Obávám se, že z následků jeho počínání se ČR vzpamatuje až za spoustu let poté, co opustí úřad.

8 2
možnosti

proč zde nepřipomenete že mu v Americe tleskali ve stoje tisíce posluchačů8-o při jeho projevu;-D

1 3
možnosti
Foto

Přijetí zákona o přímé volbě prezidenta zůstane pro českou společnost noční múrou, nejen v nynější době, kdy prezident této země pohrdá ústavou, ale pohrdá námi všemi. Prezident Zeman je v současné době největším nebezpečím pro stabilitu České republiky a její stále více se kymácející demokracii. Je to nesmírně zlý, mstivý a zákeřný člověk, který s Václavem Klausem stvořili A.Babiše a jsou původci naprostého úpadku politického a morálně-duchovního života v této zemi. Pokud bude dál vládnout čekají nás těžké časy, jelikož mu nejde o vlastní zemi ale o ukojení svých v podstatě již patologicky sobeckých zájmů. Stal se z něho zapšklý a společnosti nebezpečný "diktátor".

7 2
možnosti

nejprve si přečtěte ústavu a pak pišteRv

1 2
možnosti
Foto

Tvůrci Ústavy si neuměli ani v nejhorších snech představit CO se také může stát prezidentem republiky ;-(.. Škoda že není schopen odpovědět na otevřený dopis od jedné pedagogické pracovniceJak je možné, že prezident země může:

1) Lhát (tvrdit něco, co není doložitelné)?

2) Nerespektovat rozhodnutí soudu?3) Neuznat svou chybu a neomluvit se! 4 nepustí studenty na Albertov k výročí 17. listopadu?

5) Legitimizovat šíření nenávisti ve společnosti?

6) Pochlebovat zemi, kde se ve velkém porušují lidská práva?

7) Kouřit v nekuřáckém hotelu?

8) Doporučovat studentům kouření a alkohol?

9) Vyzývat k agresi?

10) Mluvit sprostě a chovat se jako hulvát?Rv

6 2
možnosti
ZB

S autorem mohu souhlasit ve zrušení Senátu, ale jeho "práci" bych nikam nepřenášel, to málo co Senát dělá je stejně zbytečné.

3 7
možnosti
VD

Souhlas, ano, Miloš Zeman odvádí svou práci velice dobře, kéž by mu zdraví vydrželo a dotáhl svou roli do konce. Kdo přijde po něm, Bůh suď, až z té představy běhá mráz po zádech (podívejme se na Slovensko včera a dnes).

Přímá volba prezidenta je správně. Je to další posílením demokracie, vyvážení (posílení) moci výkonné proti moci zákonodárné - parlamentu. A také dohled nad vládou a případné tlumení jejich excesů. Dnes by parlament chtěl ovládat vládu (mluví se o parlamentní demokracii), ale to je samozřejmě špatně. Jsem pro demokracii bez přívlastků, a la osvícenci v Evropě a otcové zakladatelé v Americe.

Pozn. Zvednout prezidentský prst při podivné výměně ministra a nepospíchat s tím, je naprosto v pořádku (tímto nijak nehodnotím osobu Staňka).

Jen v článku nesouhlasím s rušením senátu. Ten se sice dnes chová jako "sebranka puberťáků zamindrákovaných z pochybností o velikosti svého pinďoura", ale zase, existence senátu je to posílením demokracie, co by dohled nad poslaneckou sněmovnou a případné tlumení jejich excesů. To, že mnozí senátoři dnes "trolí" je sice smutné, ale jak vidno je jim to houby platné, tento systém to ustojí a drží. A kromě určité pachuti z "hloupých řečí" a že média mají o čem psát se nic neděje. Naopak i těmi hloupými řečmi se připomínají, že tady jsou, a že je nutné s nimi počítat, kdyby náhodou jednou měli pravdu a byli užiteční.

:-)

3 14
možnosti
MS

Nevím, kde autor přišel k tomu, že přímá volba prezidenta automaticky znamená větší pravomoci prezidenta. Pochopitelně, že neznamená, je to jen zbožné přání současného prezidenta. Pořád zůstáváme parlamentní demokracií a tomu je přizpůsobena i Ústava ČR, která platí i pro prezidenta. V tom má předseda Ústavního soudu Rychetský naprostou pravdu.

18 2
možnosti
VD

Prezident má pravomoci stále stejné.

Jen Miloš Zeman, co by prezident je umí a také dokáže racionálně využívat.

A tak není za nějakého "pitomce, stahovače králíků a pod.", který potřebuje vodit na provázcích, jak by si to někteří představovali.

Mluvit o nějaké "parlamentní demokracii" je deformováním a oslabováním rozdělení a nezávislosti státní moci na zákonodárnou, výkonnou a soudní.

Parlament - moc zákonodárná není jakkoliv nadřazený prezidentovi a vládě - moci výkonné (při vědomí kontrolních pojistek), byť by si to zase někteří přáli. Řádná demokracie v tomto nemá přívlastků.

:-)

4 6
možnosti
TT

Je fajn, že alespoň nemáte iluze o Staňkovi. Každý, kdo trochu poznal jeho "výkonnost" (občané a Olomouce a okolí) vidí, že je to třetí do mariáše k Nejedlému a Mynářovi. A nazývat tohoto pána bojovníkem proti korupci...Rv

0 1
možnosti
JH

Pán vyzerá inteligentne, ale zdanie klame .... ešte väčší **** než sme dúfali ....

4 4
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2184x
Od roku 1992 podnikám, mám rád Járu Cimrmana, Monty Pythony, Jasnou Páku a hradecké Votroky.

Seznam rubrik