Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MK

Nějak to máte přeházené -Vy jste v menšině, jak podle volby tak i podle současné popularity.Doplňující poznámka - nejsem vrána.

3 0
možnosti
PS

Sice s vámi nesouhlasím, ale myšlenky máte správně zformulované.

Senát bych nerušil, ale obecně pravomoci prezidenta (ale ne MZ!) bych ústavně posílil.

4 1
možnosti
ML

Jak moc posílit pravomoci prezidenta? A jak zajistit to, aby jeden jediný zvolený muž na základě posílených pravomocí nemohl případně zcela neomezeně škodit?

Historie i současnost má dost příkladů, kam se může dostat prezidentský systém.

1 0
možnosti
Foto

Napsat takovou ódu na pana Zemana se v blogerské hantýrce říká "honit karmu" u stejně smýšlejících ovcí. Povedlo se autore, článek je spisovatelská katastrofa nesmyslů. RvRv

19 8
možnosti
MK

RvRv Vaše prsty na klávesnici vedla jen obecně známá ZÁVIST!

4 8
možnosti
LB

Výklad ústavy je věcí Ústavního soudu.

12 0
možnosti
MK

Ano, jistě, ale zatím - dva právníci = tři názory.

4 0
možnosti
Foto

to je originalni pojeti respektu k zakonum. ustava se mi nelibi, tak ji nemam respektovat.

jinak je urcite pravda, ze primo volenemu prezidentovi by slusely vetsi pravomoci. a vetsi zodpovednost.

3 1
možnosti
LB

Dle Ústavy ČR je vrcholným orgánem výkonné moci vláda a prezident na návrh premiéra jmenuje a odvolává její členy. Nikde tam není ani slovo o to, že prezident diskutuje nebo zvažuje jakého člena vlády bude jmenovat na základě svého uvážení. Toto tvrdí Ústava a všichni respektovaní ústavní právnící včetně šéfa NS. Názor vašeho guru, natož váš je irelevantní. Zeman prostě porušuje ústavu, tečka

22 3
možnosti
HM

Zeman zjevně dospěl ke skálopevnému přesvědčení, že stát existuje k ukojení jeho dětinské hravosti a občané jsou jen pokusnými králíky v jeho sofistikovaném sociálně-inženýrském experimentování. Zeman očividně pohrdá Ústavou...pak může jakékoliv politické turbulence využít k dalšímu porušování ústavních pravidel a posouvání parlamentní demokracie k prezidentskému, nebo spíš autoritářskému systému. Buď při rekonstrukci současné vlády, nebo sestavování kabinetu po volbách, ať již proběhnou v řádném, nebo mimořádném termínu. Že mu něco takového nečiní nejmenší potíž, prokázal opakovaně.

14 4
možnosti
Foto

Kdyby naši politici za něco stáli, tak se alespoň v tomto případě spojí a Zemana z Hradu vyženou.

2 3
možnosti
JS

Nesouhlasím vůbec v ničem. Oceňujete, že Zeman si zvětšuje prostor, ale vždyť to dělá prekračováním ústavy! Ten postup má být opačný. Pokud chceme prezidentský nebo poloprezidentský systém, změňme nejprve ústavu, ale k čemu si myslíte, že se dospěje, že budeme porušovat platnou ústavu? Kde se prezident Zeman zastaví? Kdy si řekne, že už má dost moci? Tohle je anarchie a nesmysl. Naprosto nefunkční podtup! Co se týká ČSSD, to má právo se znemožnit a zničit samo sebe, bez jakýchkoliv námitek a dotazů prezidenta. Vaše důvody, proč bránit výměně, na kterou mají ústavní právo, jsou úplně irelevantní. Co se týká posledního odstavce, kdy chcete, aby prezident bránil někomu, kdo nepracuje pro blaho ČR, jak se pak bránit prezidentovi, který nepracuje pro blaho ČR a jen si vyřizuje soukromé účty s lidmi, kteří ho kdysi před 15 lety nepodpořili ve volbě prezidenta? Váš názor v tomto uplatňuje dvojí metr.

A proč používáte výraz kvičení? Kdybych měl soudit jen podle Vašeho slovníku, řadil bych Vás do tvrdého zemanovského jádra, kde je tento výraz používán s oblibou.

A ještě jedna poznámka k tomu antizemanovství, jsem přesvědčen, že většině lidí nejde o jedno jméno Zeman, jim jde o porušování ústavy, pravomocí, kultury, vážnosti úřadu. Nejde o Zemana, těm lidem by se to nelíbilo, ať by se takhle choval kdokoliv.

14 1
možnosti
LK

demokracie je křehký systém a ani všechny politické a ústavní pojistky nemůžou zaručit, že bude fungovat. Jsou mnohé země světa kdy nebude fungovat nikdy, a všechny ostatní kde fungovat může, ale nemusí.

U nás fungovat může, ale stejnětak se může znovu pokazit jak jsme to už zažili. Ověřený způsob jak ji zničit je populismus a manipulace jednoduššími lidmi. Přesně to dnes vidíme, už jenom skutečnost jak dobře si Zeman rozumí s komunisty a fašisty by měla varovat, bohužel tahle země se asi nikdy nepoučí a mnozí ho oslavují za to, že začal v přímém přenosu bourat naši křehkou demokracii.

4 2
možnosti
SN

:-).......Milion chvilek, které sváží autobusy, protestují, neví proti čemu......to není manipulace jednoduššími lidmi? ;-D;-D;-D

3 6
možnosti
LH

To, o čem píšete, ti tzv. jediní a praví demokraté, nikdy nepochopí.

Karma

3 4
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2184x
Od roku 1992 podnikám, mám rád Járu Cimrmana, Monty Pythony, Jasnou Páku a hradecké Votroky.

Seznam rubrik