Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Před první přímou volbou prezidenta se vedly sáhodlouhé diskuse o navýšení nebo ponechání pravomocí takto zvoleného prezidenta ( pamatujete na to?). No a teď buďme rádi, po tom co současný prezident předvádí i bez změny pravomocí, že ke změně nakonec nedošlo. To vše je jen o jisté absenci charakteru stávajícího prezidenta který nemá co ve své funkci ztratit když nemůže být zvolen potřetí v řadě ( jestli se nedočkáme úpravy ústavy alá jeho oblíbená Čína kde k takové změně došlo).

6 3
možnosti
MJ

No ale ten člověk obývající v současné době hrad je nesvéprávný a Vy tomuto říkáte skvělá práce !

_

17 10
možnosti
Foto

svéprávnosti nikdy zbaven nebyl ;-)

4 1
možnosti
Foto

Vaše představa o činnosti budoucích prezidentů by rozvrátila ústavní řád v zemi. Pokud prezident jmenuje nebo odvolává ministra, vykonává předepsaný rituální akt, k němuž byl povolán volbou a zavázán slibem.

Mezi čtyřma očima prezident jistě může sdělit premiérovi svůj názor na výběr nebo práci některého ministra. Definitivní rozhodnutí však činí premiér a nese za ně odpovědnost před voliči.

33 3
možnosti
Foto

A kdyby se jednalo o bránění před dosazením fašistického režimu, to byste o rozvracení ústavního řádu psal také? Nebyl byste naopak rád, že aspoň někdo koná?

2 0
možnosti
Foto

Velmi nemoudré.

Žádný zákon, tím méně Ústava, nemůže popsat a dirigovat vše. Tak vysoká právní norma předpokládá u svých uživatelů cosi, co Zeman evidentně postrádá. Obávám se, že i vy.

56 7
možnosti
JZ

Ne, dirigovat vše opravdu nemůže. Co může, to je být napsaná lépe. Koneckonců je vrcholně naivní až absurdní (nebo vašimi slovy - nemoudré;-)) předpokládat, že lidé, kteří ji před X lety sepsali v kontextu tehdejší doby, ji na věky věků napsali lépe, než by to zvládl kdokoliv jiný (a mnohem zkušenější s postkomunistickou domácí politikou) po nich.

Mimochodem, než vám bouchnou saze, tak si prosím všimněte, že tento příspěvek neobhajuje Zemana;-)

0 0
možnosti
PT

P41e13t43r 64T19o49m34e34k

6. 7. 2019 10:20

Slušný člověk chyby v ústavě nezneužívá. Zeman není slušný člověk a vy taky ne, protože byste se zjevně choval jako on. Styďte se.

29 9
možnosti
PK

ano , pokud má někdo jiný názor není slušný člověk....bravo, potlesk pro demokrata;-D;-D;-D;-D;-D

9 6
možnosti
PK

OK, jiný způsob vidění, může být.

Po pravdě řečeno tuto podepisovací roli prezidenta nechápu. pokud s něčím vnitřně nesouhlasím a musím to podepsat,...... pouhá a další nesmyslná formalita, která klidně může z ústavy v této podobě zmizet.

5 0
možnosti
Foto

Ústava je jaká je. Ovšem není itinerářem, přesně vymezujícím tratˇ, ani notami partitury, dle které by chtěl kde kdo dirigovat dle svých představ k obrazu svému;-)

3 0
možnosti

Pravdu nemáte. Určující pro odvolání je podle ústavy premiér. V tom je ústava zřejmá.

35 1
možnosti
PD

Zeman se chová tak jak od něj Rusové očekávají - se "svými" ministry ve vládě může realizovat ruské plány v ČR.

8 9
možnosti
Foto

;-D Ruské plány? Nojo, tak to jo;-D

6 1
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2184x
Od roku 1992 podnikám, mám rád Járu Cimrmana, Monty Pythony, Jasnou Páku a hradecké Votroky.

Seznam rubrik